2009. május 11., hétfő

Csodás citromos puding

 Jamie Oliver: Egyszerűen csak főzz! című szakácskönyvében található a következő recept.Sajnos fotó nem készült,mert mire elővettem a gépet,már el is fogyott.Legközelebb jóval kevesebb cukrot teszek bele,de így is isteni volt:)

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 12 dkg cukor( nálam 2 cs vaníliás cukor,a többi nádcukor)
  • 2 tojás
  • 6 dkg finomliszt (fehér tönkölyliszt)
  • 1/4 tk sütőpor
  • kb. 2,5 dl tej (rizstej)
  • 1 citrom héja és leve (kb. 3 ek)

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.Egy csipet sóval felverjük a fehérjét. A vajat a cukorral kikeverjük, aztán bele a tojássárgákat, citromhéjat, lisztet, majd a tejet és a citromlevet. Lazán beleemelgetjük a fehérjehabot.Jénai tálba tesszük,majd a jénait egy mély tepsibe,amit 2/3 ig vízzel töltöttünk meg.kb. 45 perc, amíg a teteje megszilárdul. Langyosan, hidegen egyaránt finom. Jamie négy főre írja,de szerintem kettőnek éppenhogy elég:).

3 megjegyzés:

mayertimi írta...

Nagyon tetszik ez a recept. És ez nem sül meg? Mert írod, hogy puding lesz.
Olyan sütős kedvemben vagyok én is, lehet hogy valami meggyes bögréset fogok ma csinálni :-))

Wise Lady írta...

Szia. Szeretném belinkelni ezt a pudingreceptet a pudingos oldalamon, ahol gyűjtjük az otthoni recepteket. Megengeded?

Marcipán és Frutti írta...

Timi!Nem lesz kemény.A teteja szivacsos,alul melegen kicsit folyós,de kihülve dermed.
Wise Lady!
Persze nyugodtan linkeld!
Szép napot Nektek!