2009. április 13., hétfő

New york-i sajttorta





Pótoltam a hiányzó fotókat.Igaz,ez agy variáns,mert eperdarabokat tettem a krémbe,de a látvány hasonló.Egyébként nem rossz így sem,de az eredeti változat szerintem finomabb. 





Marci újabb szülinapi buliját Apósom születésnapjával tartottuk,és Neki készült ez a finomság.És tényleg isteni volt:)
Hozzávalók:
25 dkg darált omlós keksz (győri zabkeksz)
10 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (25 dkg mascarpone+25 dkg túró)
15 dkg porcukor (nád)
1.5 evőkanál liszt (tönköly)
2 kávéskanál vanília aroma (vagy vaniliás cukor)
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
3 tojás
csipet só
Elkészítés: A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába) , és előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig sütjük, míg megbarnul.Nem kell, hogy teljesen átsüljön. A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50 percet sütjük.Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog. Rácson hagyjuk kihűlni a formában, és másnapig hűtőben tároljuk. Megnedvesített késsel meglazítjuk a torta szélét a forma mentén, és tálcára csúsztatjuk.Kínálhatunk hozzá epret, málnát, vagy valamilyen piros színű gyümölcsöntetet.Én vegyes erdei gyümölcsből (mirelitt) készítettem gyümölcsszószt.Egyszerűen összefőztem a gyümölcsöket nádcukorral,majd botmixerrel pépesítettem.Sajnos elfelejtettem lefotózni külön a tortát,remélem itt látható.A másik a múltkori jól sikerült szülinapi torta .