2010. május 31., hétfő

Bodzás cseresznyés clafoutis



Érik a bodza.És isteni.Készítettem bodzaszörpöt belőle (majd jön a recept:),és kitaláltam,hogy beleteszem sütibe.Jó ötlet volt.Az egész család ette,mint kacsa azt a bizonyos nokedlit.Ott rontottam el,hogy dupla adagot kellett volna készítenem.
Hozzávalók:
  • 16 dkg liszt (fehér tönköly)
  • fél cs sütőpor (foszfátmentes)
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 dl natúr joghurt (lehet szójajoghurt is)
  • 12 dkg puha margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 15 dkg kimagozott cseresznye (volt még a fagyasztóban:)
  • 2-3 nagy bodzavirág (vízbe áztetom picit,majd leszedem a a szárakat és csak a virágot használom fel)
A margarint a cukorral és a tojással habosra verem,hozzáadom a joghurtot,citromhéjat,bodzavirágot,belekeverem a sütőporps isztet.Kivajazott,lisztezett hőálló tálba öntöm,elsimítom a tetejét.belenyomkodom a cseresznyeszemeket.Előmelegített 170°C-os sütőben légkeveréses programon 50-60 perc alatt aranybarnára sütöm.A tűpróba ennél a sütinél értelmetlen,mert elég nedves a tésztája még megsülve is.Mi melegen fagyival ettük,de kihülve is nagyon fincsi (lehet:).