2010. március 14., vasárnap

Vegán chilis bab

Vegán chilis bab
Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma,1-2 gerezd fokhagyma
  • 1db hámozott paradicsomkonzerv (nyáron lehet friss paradicsom)
  • 1 paprika
  • 1db vörös bab konzerv (elbír kettőt is)
  • 1 marékmirelitt kukorica
  • 1 marékzabpehely
  • 1 cs. chilis bab por alap (bio)
A hagymát megdinsztelem egy kis olivaolajon,beleteszem a parit és a paprikát.A babról leöntöm a levét egy edénybe,és beleszórom a paradicsomos hagymába.A bab levét felöntöm még annyi vízzel ,hogy a lé és a víz együtt annyi folyadékot adjon,amennyi a porhoz kell,és ebbe belekeverem a port.Beleöntöm a babos edénybe,kavargatom,közben beleszórom a kukoricát és a zabpelyhet.Ha úgy látom,hogy szűkséges még teszek bele vizet.Ha fellforrt,és már nem lisztízű elzárom és lefedem,hogy a zabpehely még dagadhasson.Igazán turbóebéd.
A húsos változathoz a paradicsom után beleteszem az edénybe a felkockázott pulykacombot,fűszerezem sóval,borssal és amikor puha a hús akkor teszem bele a babot.Így természetesen kihagyom a zabpelyhet.