2010. február 8., hétfő

Házi fűszeres krémsajt



Jó ideje készítem már Wise Lady leírása alapjáűn a krémsajtot.Szoktam belőle sajttortát sütni,teszem krémekbe,de néha csak kenyérre kenni támad kedvem.Sokkal finomabb és olcsóbb,mint a boltban kapható krémsajtok.Marcipán elől el kell vennem,mert ő nemcsak a kenyérről nyalja le,hanem a tálból is kienné kézzel az egész adagot egyszerre:)
Így készül:
Veszek egy doboz házi tejfölt.Egy mély tálba teszek egy szűrőt,bele egy ritka szövésű textilpelenkát.Ebbe borítom a tejfölt (anélkül,hogy összekeverném).Pár napra hűtőbe teszem.
Így néz ki a natúr krémsajt,amit kiveszek a hűtőből.
Ezt már csak ízesítenem kell.Nem variálom túl.Alnatura bio fűszersó és petrezselyem kerül a sajtba.Tehetünk még bele pritaminpaprikát felaprítva,csinálhatunk tonhalas sajtkrémet (lilahagyma,tonhalkonzerv az aprítógépbe,mehet még bele pici mustár is,citrom és egy kis sajtkrém)de minden ötlet megállja a helyét.A variációk száma végtelen.
És,hogy mire jó az Avent anyatejtárolója???Hát a lecsöpögött savót beteszem a mélyhűtőbe.Jó lesz kenyérbe,süteményhez,stb.