2009. május 24., vasárnap

Éljen az eperszezon!


Marci imádja az epret,nem szereti viszont a klasszikus gyerekédességeket,mint tejberizs,tejbegríz.Na nem úgy az anyja!Úgyhogy mikor Bettyóci mesélt az epres tejberizséről azonnal elkezdett forogni az agyam.Hátha a csemetém ebben a formában jobban kultiválná a tejberizst.Persze kicsit módosítottam az eredeti recepten.Az eredmény?Az uram és én imádtuk,Marci kemény egy kanállal evett,majd kijelentette,hogy mást kér enni:)
Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs alaposan megmosva
  • 1/2 l növényi tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fahéj
  • 3 dkg margarin
  • 2 dl növényi tejszín(amiből habot lehet készíteni nem a főzőtejszín)
  • 35 dkg eper megtisztítva feldarabolva
  • 1-2 tk méz
Arizst a margarinnal és annyi vízzel,hogy éppen elfedje odateszem főni.Amikor beszívta a vizet beleöntöm a tejet,beleteszem a cukrot a fahéjat és állandóan kevergetve addig főzöm,amíg a rizs teljesen megpuhul.Amikor kész elzárom és egy kis mézzel édesítem.Amikor kihült a rizs hozzákeverem az epret és óvatosan a felvert tejszínhabot is.Tálkákba adagolom és egy napra a hűtőbe teszem.