2009. június 12., péntek

Gyors epres-túrós


Tegnap nagyon megkívántunk valami sütit,de időm az nem volt.Volt viszon a hűtőben friss leveles tésztám.Abból készült ez a finomság.
Hozzávalók:
  • 1 cs. friss leveles tészta
  • egy kis maradék eper
  • 25 dkg túró
  • 2 ek búzadara (tönköly)
  • 2 ek liszt (tk. tönköly)
  • 5 dkg cukor (nád)
  • 2 tojássárga
  • csipet fahéj
  • egy citrom reszelt héja
  • 1 tojás a kenéshez
A tésztát kiveszem a hűtőből,10 percig pihenni hagyom.A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.A krémhez a túrót,búzadarát,lisztet,tojássárgát,cukrot,fahéjat,tojássárgát,citromhéjat összekeverem,beledarabolom az epret.A tésztát kitekerem,8 egyforma darabra vágom,mindegyik négyzet közepébe teszek tölteléket.A tészta szélét megkenem tojással,és behajtom.Lehet táskaformát,háromszöget,egyebet hajtogatni.Ami tetszik.A tetejét megkenem tojással (vagy Marcipán keni meg:),és 20 perc alatt megsütöm.