2009. március 25., szerda

Zabpelyhes diós goffri


Hozzávalók:

-3 ek. dió

-2 csésze zabpehely

-1 tk. vaníliaaroma (nálam 1 cs. vaníliás cukor)

-2 tk. méz ( a vaniliás cukor miatt 1 tk-lal tettem)

-csipet só

-2 1/4 cs. víz (a felét risztejre cseréltem)

Turmixoljuk össze a hozzávalókat.Öntsük a tésztát a forró goffrisütőbe,és süssük 8-10 percig.Ha a tészta túlságosan besűrűsödik,hígítsuk vízzel.Én egy kis (kb.1-1,5 ek) tönkölylisztet tettem hozzá.Forrás:Newstart konyha

Spagetti másképp







Nagyon tésztás népség vagyunk,úgyhogy amikor már nincs semmi ötletem kreálok valami fincsi spagettit-pennét-egyebet.És ha Marcipán is evéssztrájkba kezd,akkor pláne tészta a menü,az ugyanis tuti jó fogadtatásra talál.Ez a recept szokás szerint extra egyszerű és extra gyors.



Hozzávalók:
-1 csomag durum spagetti tészta
-1db konzerv paradicsom (ha nincs jó a sűrített paradicsom is)
-mirelitt zöldség
-1 kisebb cukkini
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-kb. 10-15dkg gomba (nálam most champion)
-kb. 15-20 dkg mozzarella sajt
A hagymát olivaolajon megdinsztelem (ha már ekkor beleteszem a sót a hagyma több levet ereszt,és finomabb lesz az étel) ,beledobom az összenyomott fokhagymagerezdeket.Mehet bele a vékony csíkokra szeletelt cukkini,majd kicsit később a gomba és a villával összetört növényi vagdalt.Ha megpárolódtak beleteszem a parikonzervet,fűszerezem(bazsalikom,oregánó,kakukkfű,rozmaring,borsikafű),majd beleteszem a vegyes zöldséget.Pillanatok alatt összerottyan.Amikor elzárom alatta a gázt akkor keverem bele a reszelt sajt felét.
Közben kifőzöm a tésztát.Ha minden kész tűzálló tálba teszem a szósszal összekevert spagettit,a tetejére reszelt sajtot hintek és lefedve 180°C-on fél óra alatt összesütöm.A végén leveszem az edény tetejét,hogy a sajt kicsit rápiruljon.
Elég nagy adag lesz,mi fél csomag tésztát főztünk,a szósz fele pedig mehetett a fagyasztóba.