2010. március 11., csütörtök

Egyszerű,de fincsi:karfiolfőzelék zabfasírttal

Betegség után úgy érzem magam,mintha bekentek volna csirízzel,a gyerk meg hozzámtapad.Persze nem én voltam beteg,hanem a porontyom.És a sok együttlétnek-együttalvásnak meg is lett a böjtje:összenőttünk.Kell egy kis idő,míg leépül rólam.Addig turbóebédeket főzök  (na jó,sokszor amúgy is:).Ez is agyorsan finomat kategóriába tartozik.Menzás mélytányérban az igazi.Nekünk még lapul a szekrényben egy adag:)
Karfiolfőzelék:
Hozzávalók:
  • egy fej vöröshagyma
  • egy karfiol rózsáira szedve
  • két ek. tk. liszt
  • 2 dl növényi tejszín vagy tejföl
A hagymát olajon megdinsztelem,felöntöm meleg vízzel.Ha forr,beleteszem a karfiolt,ízesítem pirospaprikával,himalája sóval,őrölt korianderrel.Amikor a karfiol puha a tejszínben elkevert liszttel behabarom.


Zabafasírt
Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely
  • 10dkg tönkölymorzsa
  • pici fej vöröshagyma
  • 1 g fokhagyma
  • 1 ek biomustár
A zabpelyhet sós vízzel leforrázom,letakarom,állni hagyom,hogy megduzzadjon.A kihűlt pehelybe teszem az apróra vágott hagymát,zúzott fokhagymát,mustárt,morzsát.Fűszerezem pirospaprikával,őrölt köménnyel,borsikafűvel,majorannával,sóval.Nedves kézzel formázom,mindkét oldalukat megkenem olivaolajjal és meleg sütőben kisütöm.Így olyan,mintha forró olajban sütném mégsem tocsog.Ez óriási adag lett,de megettük kenyérrel.Másnap is ki lehet sütni a megmaradt fasírtokat .Burgonyapüréval nagyon fincsi.
forrás:Napfényes receptek