2009. augusztus 10., hétfő

Padlizsánkrém variáció


Imádom a padlizsánkrémet!Nem tudok eleget enni belőle.Piritóssal,kicsit megpirított pitával isteni.Wise Lady útmutatásai alapján issssteni krémsajt sikeredett házi tejfölből,gondoltam megbolondítom vele a padlizsánt.Nagyon jó ötletnek bizonyult,tegnap jó kis adagot sikerült betermelnünk belőle a férjemmel:):):)
Hozzávalók:
  • egy nagyobbacska padlizsán
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek krémsajt
  • pici mustár
  • só,fehérbors,vega-mix (utólag lehet rá fekete borsot őrölni,én a gyerkőc miatt nem tettem bele)
A padlizsánt villával megszurkálom,és egészben megsütöm(addig kell sütni,amíg a héja jó ráncos nem lesz,és megnyomva érezhetően jó puha a belseje).Amikor kihült meghámozom,beleteszem az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt és pépesítem.Lehűtöm a hűtőben,és már kész is:)