Sokáig elképzelhetetlen volt számomra,hogy répából készült sütit egyek.A kedvenc balatonfüredi cukrászdánkban a nyári csajos nyaralások alkalmával a barátnőm mindig répatortát evett,én meg csak fintorogtam:).Aztán egyszer elcsábultam,és azonnal rajongója lettem a répatortának.A mai példányt Apukám sütötte,én a legutóbb elfelejtettem fotózni.Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 3-4 db tojás
- 1 bögre darált dió
- 10 dkg mazsola (most aszalt áfonyát tettünk bele)
- kevés tördelt dió a tetejére (ma mogyoró,de készült már mandulával is)
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál méz v. nádcukor
- 1 bögre liszt
- 1dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat összekevertük,tepsibe öntöttük (nálunk kapcsos tortaforma),és a tetejére szórtuk a diót.Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöttük (most kisebb formába tettük,úgyhogy jóval tovább kellett sütni,a tetejét letakartuk sütőpapírral,hogy ne égjen meg,de mikor a hagyományos méretű kapcsos formát használtam,akkor jóval vékonyabb lett a torta,és ezért elég volt a 30-40 perc).Tűpróba!!!