2009. július 1., szerda

Répatorta



Sokáig elképzelhetetlen volt számomra,hogy répából készült sütit egyek.A kedvenc balatonfüredi cukrászdánkban a nyári csajos nyaralások alkalmával a barátnőm mindig répatortát evett,én meg csak fintorogtam:).Aztán egyszer elcsábultam,és azonnal rajongója lettem a répatortának.A mai példányt Apukám sütötte,én a legutóbb elfelejtettem fotózni.
Hozzávalók:
  • 2 db sárgarépa
  • 3-4 db tojás
  • 1 bögre darált dió
  • 10 dkg mazsola (most aszalt áfonyát tettünk bele)
  • kevés tördelt dió a tetejére (ma mogyoró,de készült már mandulával is)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 evőkanál méz v. nádcukor
  • 1 bögre liszt
  • 1dl olaj
  • 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat összekevertük,tepsibe öntöttük (nálunk kapcsos tortaforma),és a tetejére szórtuk a diót.Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöttük (most kisebb formába tettük,úgyhogy jóval tovább kellett sütni,a tetejét letakartuk sütőpapírral,hogy ne égjen meg,de mikor a hagyományos méretű kapcsos formát használtam,akkor jóval vékonyabb lett a torta,és ezért elég volt a 30-40 perc).Tűpróba!!!