Hozzávalók:
- 1 cs penne tészta
- 2 db paradicsom konterv
- 1padlizsán
- 1 nagy vagy 2 kicsi cukkini
- 20 dkg mozzarella sajt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- friss oregánó
- só,bors,borsikafű
- 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom
- őrölt napraforgó
Felkockázzuk a padlizsánt és a cukkinit, néhány evőkanál olívaolajon megpirítjuk a szétpréselt fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit és egy-két percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a paradicsommártást, hozzáadjuk a friss bazsalikomot,oregánót, sózzuk-borsozzuk és addig főzzük, míg a padlizsán kellően megpuhul. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd ízesítjük egy kis szósszal. Egy méretesebb magas falú jénaiban elkezdjük a rétegezést. Egy réteg tészta - paradicsomos padlizsán - kockákra vágott sajt - majd ismét tészta a tetejére. Felül betakarjuk a karikákra vágott friss paradicsommal,reszelt sajttal, megszórjuk őrölt napraforgómaggal és 200 fokos sütőben sütjük 30 percig, vagy amíg kellően megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése