2010. január 7., csütörtök

Víz,víz,tiszta víz


A családi karácsonyi ajándék idén a régesrégen vágyott víztisztító!!!!És mióta megvan,csak vigyorgok,ha rá gondolok.IMÁDOM.A történet pedig úgy kezdődött,hogy a kisfiam bőre nagyon problémás.Kb. másfél éve küzdünk vele.Bejártuk már a fél világot.Homeopátia,kineziológia,stb.Kozmetikusként persze rengeteg krémet,fürdetőt,stb.-t kipróbáltunk.Nem lett jobb.Gondoltam egyet,és rendeltem egy zuhanyszűrőt,ami Megköti a klórt és átalakítja ártalmatlan anyaggá, kloriddá; meggátolja a mikroorganizmusok elszaporodását; megköti az ártalmas vagy mérgező fémionokat és baktériumokat,kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl: baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.
És miközben telefonon érdeklődtem kedélyesen elcsevegtünk a vízminőségről a cégvezető vízügyi mérnökkel.Nálunk annyira rossz a víz (nitrátos,és borzalmas az íze is),hogy mikor Marci a pocakomban volt a védőnőnél alá kellett írnom egy papírt,hogy nem adok a babának csapvizet(még forralva sem,és főzéshez sem használhatom) egy éves koráig,mert a nitrát asztmás rohamot okozhat a csacsamőknél,amibe bele is halhatnak.És egy éves koráig ingyen kaptunk babavizet (szénsavasat:-( .Egy éves egy napos korában már nem kaphat asztmás rohamot???Szóval azóta is ásványvízzel főzök,ami egyrészt nem túl olcsó,nem túl környezetbarát (bár 5 literes visszaváltható flaskákban vettem), és elég macerás is.
Summa summárumAttila kérdezte,hogy nem akarunk-e ivóvízszűrőt is.Persze,régóta szeretnék,de az eddig általam ismert márkák megfizethetetlenek.AmitŐ ajánlott lényegesen olcsóbb,de a 2009-es év után sajnos ez sem volt elérhető számunkra.Így kaptunk egy 12 havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget.Naná,hogy kihasználtam.
Coolpex R-50ND típusú vízszűrőnk lett,ami a szennyeződések 95 %-át kiszűri.Kaptunk hozzá egy biokerámia energetizáló egységet is,ami élővé teszi a vizet.
Az eredmény pedig???Marci odatolja a kislépcsőt a csaphoz,és abból iszik,majd kijelenti:"Anyuszi!Nem is tudtam,hogy ilyen finom tiszta vizünk van!".A zöldséglevesnek olyan íze van,mint tavasszal az első friss zöldségekből.És azóta mindenhová itthonról viszek vizet (még a több napos kiruccanásokra is),mert finomabb az ásványvíznél!!!!