2009. november 23., hétfő

Mandulás-mézes


Cuckától kedvet kaptam egy kis vasárnapi sütögetéshez.A süti nagyon fincsi,de csak hétfőn:).Vasárnap ugyanis még nagyon kemény volt a tészta,de hétfőre már megpuhult.És legközelebb sokkal de sokkal kevesebb cukor-méz is elég lesz hozzá.
Hozzávalók
a tésztához:
  • 15dkg liszt
  • fél teáskanál szerecsendió
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 11 dkg barna culor
  • 9 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
  • 3 felvert tojás
  • 5,5 dkg barnacukor(ezt legközelebb elhagyom)
  • 9 dkg méz
  • 10 dkg olvasztott tejcsokoládé21 dkg darabolt mandula

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-osra. Vajazzunk ki egy 20x30 cm-es sütőformát (nálam ez kapcsos tortaforma volt).
Dolgozzuk össze az átszitált lisztet, a szerecsendiót, a darált mandulát, a cukrot és a vajat, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe. Süssük 12 percig, amíg kissé megpirul, majd hagyjuk kihűlni (én nem hagytam csak picit). A sütőt vegyük le 160 °C-osra.
A töltelék elkészítéséhez keverjük össze a tojást, a cukrot és a mézet, majd adjuk hozzá a tejcsokoládét is. A tölteléket öntsük a tésztaalapra, szórjuk meg a darabolt mandulával, és süssük 40 percig, amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Felszeletelés előtt néhány órára tegyük hűtőszekrénybe.
(Ezt a süteményt lefedve, hűtőszekrényben egy hétig tárolhatj
uk.)


forrás:http://www.konyhamester.hu