2009. december 18., péntek

Hortobágyi nemhúsos palacsinta

Hozzávalók
a palacsintához:
  • 20 dkg liszt(fehér tönköly)
  • 1 tojás
  • fél dl olaj
  • pici só
  • 4-5 dl víz
a töletelékhez:
  • 4 szelet szejtán ledarálva (búzasikérből készítve )
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • pirospaprika,só,bors
  • növényi tejszín
A palacsintához a tésztát kikeverem,egy kicsit a hűtőben pihentetem.
A szejtánból pörköltöt készítek,de több hgagymával és jó sok vízzel.Ha a végén hígnak találom,akkor egy kis kukoricakeményítővel besűrítem.
Kisütöm a palikat,megtöltöm a husival,jénai tálba teszem.A tetejére jó sok szaftot (de nem az egészet) locsolok,mert sokat beszív.180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.Tálaláskor locsolok még rá a maradék szíftból és tejfölt is teszek rá.