2009. július 22., szerda

Ebéd a kertből




Tősgyökeres városi lányként sosem kertészkedtem.A Nagyszüleim is pestiek voltak,legalábbis akkor már amikor én megszülettem.Ráadásul panelban laktunk,18 éves koromban költöztünk kertes házba,így a zöldségeskert eddig kimaradt az életemből.Idén viszont próbálkoztam.Már csak azért is,nehogy Marcipán azt higyje,hogy a zöldséges Teri néni polcain teremnek a finomságok:)És a sikerélmény leírhatatlan!Tele van gyalult tökkel a mélyhűtőm,és cukkinit meg patiszont sem veszek már Terikétől.A paradicsomom még nem az igazi,de alakul,a fűszernövények pedig minden képzeletet felülmúlnak.Az illatos szeder pedig kezdi befutni a rézsüt!
Rántott zöldség máskénz:
Hozzávalók:
  • 8-10 ek sárgaborsó liszt
  • 5-6 ek zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
  • 2 tk kurkuma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 4 tk őrölt mustármag
  • 1 tk méz
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 2 ek olaj
  • víz
  • tetszés szerinti zöldségek(nálam most patiszon és cukkini)
A hozzávalókból vízzel palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk.A zöldségeket felszeleteljük,besózva állni hagyjuk.A masszába mártva bő forró olajban kisütjük.