2009. május 6., szerda

Csőben sült spárga petrezselymes újburgonyával

Kipróbáltam Nana petrezselymes burgonya receptjét azzal a különbséggel,hogy én megpucoltam a krumplikat,és biztos vagyok benne,hogy ezentúl mindíg így fogom készíteni ,mert isteni!
Hozzávalók:
  • 1kg apró újburgonya
  • 1 cs. petrezselyem
  • margarin

  • 1 cs. zöld spárga
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 dltejszín
  • 1 dl növényi tej
  • margarin
  • liszt
  • kb.15 dkg sajt (én mozzarellával készítettem,de ementálival vagy más ízesebb sajttal is finom)
  • zsemlemorzsa
A burgonyákról lekapirgáltam a héjukat,alaposan megmostam őket,és margarinon addig sütöttem,amíg meg nem puhultak.Ekkor szórtam bele a felaprított petrezselymet,és még egy kicsit hagytam pirulni.
A spárgához egy csomag zöld spárgát megmostam,vékonyan meghámoztam ( a fejüket nem).A végéről a fás részeket levágtam.Sós vízben kb. 5-6 percig főztem.Tűzálló tálba tettem.A szószhoz a lisztet margarinon picit megpirítottam,felöntöttem a növényi tejszínnel és a rizstejjel,összeforraltam.Sóztam,borsoztam,szerecsendiót szórtam bele,és apróra vágott petrezselymet.Beletettem a rezselt sajtot és a spárgára öntöttem a szószt.A tetejére zsemlemorzsát szórtam és 180°C-on kb. fél órán át sütöttem.