2009. április 15., szerda

Szejtáncsíkok Sztroganov-módra

Ez az étel is a vasárnapi szülinapi bulira készült.A családnak csirkéből,nekünk szejtánból.
Hozzávalók:
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 cs (15dkg) kész sült szejtán (én most időtakarékosságból készen vettem,de legközelebb megpróbálkozom saját készítésű búzahússal) eredeti recept szerint 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg erdei gomba
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek vaj (biomargarin)
  • 2 ek olaj (oliva)
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín (növényi)
  • 1/2 tk magos mustár
  • 1-2 db csemegeuborka
  • Az újhagymát felkarikázom,a gombát vékonyan felszeletelem.Egy közepes méretű,mélyebb serpenyőben gyenge tűzön összeolvasztok e ek vajat ugyanennyi olajjal,ebben picit megpirítom a szejtáncsíkokat.Szűrőlapáttal kiszedem egy tálra,alufóliát borítok rá.
  • A serpenyőbe újra 1 ek vaj és olaj kerül.Megpárolom benne az újhagymát,ha már puhák,hozzáteszem a gombát.Közepes lángon puhára párolom.
  • Közben a mártáshoz összekeverem a tejfölt,a tejszínt,a mustárt és a vékonyra karikázottt ubit.A megpárolódott gombához hozzáöntöm a mártást,és visszarakom a serpenyőbe a szejtáncsíkokat.Az egészet jól összekeverem,lefedem,és 5 perc alatt összefőzöm.Rizzsel tálalom.