2009. szeptember 21., hétfő

Fűszeres körtés sütemény

Renáta és Dulmina fűszeres almás sütireceptje alapján készült ez a finomság.Nem lett olyan szép,mint az Övék,de legalább fincsi:)
Hozzávalók:

  • 25 dkg graham liszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál cukormentes kakaó
Ezeket egy tálban összekeverem.

  • 25 dkg puha margarin
  • 5 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 1/2 dl víz
Ezeket egy másik tálban robotgéppel kikeverem.Hozzáöntöm a másik tálban lévő hozzávalókat,meg még egy kis vizet(kb. fél decit) ,Marci kezébe adom a robotgépet,és Ő ügyesen összekeveri.A kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszek,az oldalát kivajazom.Beleöntöm a masszát,a tetejére körteszeleteket teszek és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm.Akkor megkenem a tetejét meggylekvárral,rászórok tört diót,és még kb. 10 percre visszateszem a sütőbe.

Zöldségpörkölt

Nagy népszerűségnek örvend nálunk a borsópörkölt.Néha bébirépával,néha gombával kombinálva.Eza zöldbabpöri is borsónak indult,de időközben kiderültmhogy elfogyott a mirelitt borsó:).De fincsi lett!
Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 kg zöldbab és bébirépa (együtt fél kg.)
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
A hagymát apróra vágva olivaolajon megdinsztelem.Sózom,borsozom,megszórom pirospaprikával,és mehet bele a felkockázott pari és paprika.Kicsit rottyan,dobom bele a babot és a répát.Majdnem puhára párolom,akkor egy bögre langyos vízzel felöntöm,és készre főzöm.Köretként most tönköly tarhonya szerepelt,de nagyon fincsi nokedlivel,esetleg tésztával is.