2009. szeptember 9., szerda

Harmattej


Ha unjuk a rizs-és zabtejet...
Hozzávalók:
  • 1/2 csésze enyhén pirított dió
  • 2 banán
  • 1 ek. méz
  • 1/4 tk. só
  • 4 csésze víz
Turmixoljuk össze a hozzávalókat 1.5 csésze vízzel,amíg krémes állagú nem lesz.Öntsük hozzá a maradék vizet,és turmixoljuk át.Én pamutpelenkán átszűrtem,de nem muszály.Hűtőben tárolható.
update:Kis idő múlva a banán miatt bebarnul,de ettől nem veszít az élvezeti értékéből.

4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Érdekes. Mitől ilyen szép fehér?
Hogy csinálod, hogy a dió nem marad szemcsés?

Marcipán és Frutti írta...

Csalóka a fotó,mert egyébként inkább krémszínű,mint fehér.Gondolom a vaku miatt ilyen,mert még photoshoppal sem nyúltam bele..A dió meg azért nem szemcsés,mert szuper az aprítógépem.Még fűszereket is szoktam vele őrölni,meg lenmagot.De azért le tud ülni kicsit.Ezt átszűrtem:)

Kata írta...

Milyen aprítógéped van?

Marcipán és Frutti írta...

Kata!Ultimate chopper van ráírva.Ajándékba kaptam.Sajnos a gép alul van,és fölötte a tartály,így a finom dolgok eléggé beszennyezik,és nehéz tisztítani,De ez5en kívül szeretem:)