2009. szeptember 21., hétfő

Zöldségpörkölt

Nagy népszerűségnek örvend nálunk a borsópörkölt.Néha bébirépával,néha gombával kombinálva.Eza zöldbabpöri is borsónak indult,de időközben kiderültmhogy elfogyott a mirelitt borsó:).De fincsi lett!
Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 kg zöldbab és bébirépa (együtt fél kg.)
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
A hagymát apróra vágva olivaolajon megdinsztelem.Sózom,borsozom,megszórom pirospaprikával,és mehet bele a felkockázott pari és paprika.Kicsit rottyan,dobom bele a babot és a répát.Majdnem puhára párolom,akkor egy bögre langyos vízzel felöntöm,és készre főzöm.Köretként most tönköly tarhonya szerepelt,de nagyon fincsi nokedlivel,esetleg tésztával is.


1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

A zöldborsópörköltet mi is szeretjük. Ilyet még nem ettem, de nem lehet rossz, hisz a zöldbablevesnek valahol kistestvére :D