Tősgyökeres városi lányként sosem kertészkedtem.A Nagyszüleim is pestiek voltak,legalábbis akkor már amikor én megszülettem.Ráadásul panelban laktunk,18 éves koromban költöztünk kertes házba,így a zöldségeskert eddig kimaradt az életemből.Idén viszont próbálkoztam.Már csak azért is,nehogy Marcipán azt higyje,hogy a zöldséges Teri néni polcain teremnek a finomságok:)És a sikerélmény leírhatatlan!Tele van gyalult tökkel a mélyhűtőm,és cukkinit meg patiszont sem veszek már Terikétől.A paradicsomom még nem az igazi,de alakul,a fűszernövények pedig minden képzeletet felülmúlnak.Az illatos szeder pedig kezdi befutni a rézsüt!
Rántott zöldség máskénz:
Hozzávalók:
- 8-10 ek sárgaborsó liszt
- 5-6 ek zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
- 2 tk kurkuma
- 2 tk őrölt koriander
- 4 tk őrölt mustármag
- 1 tk méz
- 1 kk őrölt fehérbors
- 2 ek olaj
- víz
- tetszés szerinti zöldségek(nálam most patiszon és cukkini)
A hozzávalókból vízzel palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk.A zöldségeket felszeleteljük,besózva állni hagyjuk.A masszába mártva bő forró olajban kisütjük.
2 megjegyzés:
Váó, ez kell nekem! Gyors és nagyon tetszik a fűszerezés.
Fincsi volt:)Manó imádta.
Megjegyzés küldése