2009. június 13., szombat

A mi krumplis tésztánk


Amikor Marci megszületett járt hozzánk egy lány takarítani (de jó is volt...),és Ő foglalkozott Tupperware termékekkel.Akkor vettem pár dolgot,többek között az Ultra plusz edényemet is,amit azóta is imádok,mert nagyon meggyorsítja a főzést.Mióta Marci felépült a betegségéből annyira anyás,hogy egy percet sincs el nélkülem,úgyhogy a főzéshez minimum Harry Potternek kell lennem:)Na ez az Ultra Plusz most felért egy varázspálcával:)
Megtisztítottam és feldaraboltam egy fej vöröshagymát és egy kis olivaolaj társaságában beletettem az edénybe,majd 2 percre betettem a microba.Közben az újburgonyát megpucoltam(kapirgáltam:),felaprítottam,majd beletettem a hagymákra és összekevertem.Meg is sóztam.Visszatettem a microba,éás bekapcsoltam 10 percre,majd kb.5 percig pihenni hagytam.A pirospaprikát csak a végén szórtam bele,majd még egy kicsit rátettem a tetejét.Utána krumplinyomóval összetörtem a burgonyát.
Közben a tésztát beletettem a tálalómesterbe (szintén tupperware termék),megsóztam,pici olajat tettem rá.A vízforralóban vizet melegítettem és ráöntöttem a tésztára.Lezártam az edényt és kb. 7-8 perc múlva készen is volt a tészta.Csak össze kellett kevernem.
Mielőtt ettük a sajátomat megpirítottam:marci repetázott is.
Természetesen kovászos uborkával tálaltam:)

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nálunk is nagy kedvenc a krumplistészta. Nem értem pontosan, hogy hol jó a tupperware edény? Hogyan gyorsította a főzést? Nem ismerem.

Timi és Blanka írta...

Wise Lady!
Hát pl. úgy, hogy nem kell a tésztát főzni, ez egy speckó edény, amibe ha beleszórsz száraz tésztát és rá a forróvizet akkor magától ebben a műanyag edényben pár perc alatt "megfő" a tészta. Van egy szűrő betét is benne, így a tésztavízből is könnyedén ki lehet venni. Tényleg praktikus :-))

Moncsi!
Jó kis recept :-))

Marcipán és Frutti írta...

Wise Lady!
Nem kell olajat hevíteni,majd hagymát párolni,aztán vizet forralni,krumplit megfőzni,majd a hagymához tenni,és elsősorban nem kell figyelni,mert az étel szinte magától elkészül.És ahogy Timi írta a tésztafőzés is könnyebb.Marci mellettmostanában nehéz főzni,nem nagyon hagyja:):):)