A gyuvecs eredetileg szerb étel,amit sertéshúsból készítenek,de én húsmentesítettem és kicsit még variáltam rajta.Nagyon jó nyári zöldségétel és Marci is imádta.
Hozzávalók:
- fél kg burgonya (újkrumpliból csináltam)
- egy cukkini
- egy padlizsán
- 1-2 zöldpaprika(kifelejtettem:)
- 1 vhagyma
- 2 paradicsom
- 2-3 dl zöldségalaplé (nálam bio zöldségleveskockából leves)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika,só,bors
- kb. 1 dl rizs
- tejföl,sajt(elhagyható)
A hagymát felaprítva megdinsztelem,a tűzről levéve beleteszem a pirospaprikát majd kicsit megpárolom benne a padlizsánt és a cukkinit.(ez a művelet elhagyható,de lerövidíti a sütés idejét).Olajjal kikent tűzálló tepsibe teszem a burgonyák felét,rá a padlizsános cukkinit,a paradicsomkarikákat,paprikát majd a rizs felét.Addig folytatom a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.Ezután a tetejére öntöm a zúzott fokhagymával ízesített zöldséglevet.Az edényt szorosan lefedem,és előmelegített forró sütőbe teszem.Addig sütöm,amíg a burgonyák meg nem puhulnak.Nálam kb.45 -50 perc volt,de most a padlizsánt nem pároltam meg előre.Végül pirosra sütöm a tetejét.
Házi tejföllel és reszelt sajttal tálaltam.
3 megjegyzés:
Íme a holnapi vacsoránk? :o)
:)Kiváncsi vagyok hogy fog izleni!
Ez jó kaja, anyósom családja szerbiából származik, ő sokat szokott ilyet főzni. Érdekes Ő dzs-vel ejti, a nevét. Fura mert hívják így is, úgy is.
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen klassz ételeket tudsz főzni, és még meg is mutatod nekünk.
Gratula!
Megjegyzés küldése