Hozzávalók:
- 1kg apró újburgonya
- 1 cs. petrezselyem
- margarin
- 1 cs. zöld spárga
- 1 cs petrezselyem
- 2 dltejszín
- 1 dl növényi tej
- margarin
- liszt
- kb.15 dkg sajt (én mozzarellával készítettem,de ementálival vagy más ízesebb sajttal is finom)
- zsemlemorzsa
A burgonyákról lekapirgáltam a héjukat,alaposan megmostam őket,és margarinon addig sütöttem,amíg meg nem puhultak.Ekkor szórtam bele a felaprított petrezselymet,és még egy kicsit hagytam pirulni.
A spárgához egy csomag zöld spárgát megmostam,vékonyan meghámoztam ( a fejüket nem).A végéről a fás részeket levágtam.Sós vízben kb. 5-6 percig főztem.Tűzálló tálba tettem.A szószhoz a lisztet margarinon picit megpirítottam,felöntöttem a növényi tejszínnel és a rizstejjel,összeforraltam.Sóztam,borsoztam,szerecsendiót szórtam bele,és apróra vágott petrezselymet.Beletettem a rezselt sajtot és a spárgára öntöttem a szószt.A tetejére zsemlemorzsát szórtam és 180°C-on kb. fél órán át sütöttem.
1 megjegyzés:
örülök :)
Megjegyzés küldése