Dédi szülinapjára szerettem vona valami egyszerűen elkészíthető,de különleges süteményt.Gizi receptjei között találtam ezt a tortát (Dédi is Gizi:)Annyit változtattam rajta,hogy a Wise Lady receptje szerinti házi krémsajttal készítettem.Sokkal könnyebb elkészíteni,mint elsőre gondolná az ember.És Marcinak annyira ízlett,hogy azt hiszem a szülinapjára is ilyet készítek.Másodszorra biztos szebb lesz ;-D
Hozzávalók a tésztához:- 30 dkg liszt (tönköly fehér)
- 12,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor (nád)
- 1 db tojás
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- pici tej (zab)
Egy 26 csmes tortaforma aljátt sütőpapírral bélelem,a kinyújtott tésztát beleteszem (az oldalára is jusson tészta),majd villával megszúrkálom.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tejföl
- 1.5 dl olaj
- 50 dkg házi mascarpone
- 20 dkg túró (Lidl krémes-vödrös)
- 25 dkg porcukor(nád)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 ek citronlé
- egy citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős bio Dm-es)
- cukrozatlan holland kakaópor (vagy 100 gr étcsokoládé)
Légkeveréses programon előmelegített 150 °C-os sütőben 50 percig sült.Legjobb előző nap ekészíteni,a tortaformában haygni kihülnimajd mehet a hűtőbe.
Update:Mostanra elmondhatom,hogy háromszor háromféleképp sütöttem meg a zebratortát.Készült bolti mascarpone krémből,házi csepegtett krémsajtból,kakaóporral és olvasztott csokival.A nyerő verzió számomra a csokis házi krémsajtos változat.Az arányokon annyit változtattam,hogy két nagy doboz tejfölt csepegtettem le,amiből több krém lett,mint a recept szerinti 50 dkg,így csökkentettem a tejföl és a túró mennyiségét.A csokiból jó minőségű étcsokoládét vettem (70 %-ost) és vízfürdőn olvasztottam meg.Ez lett az egyik kedvenc édességünk.Mutatós,finom és az elkészítése sem bonyolult!Íme a fotó a legfincsibbről:
1 megjegyzés:
Elsőre is tökéletes ;)
Megjegyzés küldése