2010. január 13., szerda

Mézes-mustáros szejtánszelet


Hugomum mézes-mustáros szójaszelete adta az ötletet a mai ebédhez.Isssteni finom lett,Marci is bevágott két szeletet:)
Hozzávalók:
  • 6 szelet búzahús (én nagy adagot készítek búzasikérből,és adagonként lefagyasztom,így csak be kellett nyúlnom a mélyhűtőbe. szejtánkészítés itt)
  • olivaolaj,szójaszósz,bioketchup,mustár,méz,vegamix,fokhagyma
A hozzávalókat összekeverem és a húsra kenem.Akár előző nap is bepácolható,de én most csak fél órát hagytam állni,és nagyon finom lett.Pici olivaolajon kisütöm a hússzeleteket,és már tálalhatom is:).Mi burgonyapürével ettük,amit úgy készítek,hogy miután megfőtt a krumpli nem öntöm le az egész vizet,kicsit hagyok rajta.Összetöröm a burgonyát,fűszerezem fehérborssal,szerecsendióval (a sóval óvatosan,mert a főzőlében is van),teszek bele egy kis margarint,és összekeverem.A végén még egy kis zabtejet öntök hozzá.

5 megjegyzés:

KryaSpirit írta...

Nem tudom hogyan kerülte el a figyelmemet eddig, hogy te vagy, de nagyon jó a blogod és aszejtánt nagyon imádom! Köszi a jó ötletet!!!:))

Marcipán és Frutti írta...

Köszi Benzsi!Én is bekukkoltam hozzád!Húúú,ez a léböjtkúra!Én mindig csak tervezem.Talán majd ha Marci nagyobb lesz...

Csilli írta...

Frutti segíts!!!! Mit rontottam el, hogy szétmálltak az első főzésnél a gombócaim????

Marcipán és Frutti írta...

Csilli!Mielőtt beleteszed a vízbe próbáld meg jól kinyomkodni a gombócokat.Előtte összeállt gombóccá,csak a főzésnél esett szét?

Csilli írta...

Igen összeállt, de szerintem még maradt benne pici víz, és a 10 perc nem volt meg mindegyiknél... csak fél kilót csináltam és már fájt a kezem a nyomkodástól:)) Nem is lett olyan gumis az állaga sem a főzés előtt!! Ízre amúgy tuti lett:) Mindenképp meg akarom tanulni a főzését, mert így finomabb és olcsóbb is mintha készen venném! Brassóit terveztem amúgy mára, de majd akkor ez lesz holnap:))