2010. január 18., hétfő

Gombás szejtán szelet


A hétvégi szokásos "Na mit főzzek" kérdés nyertese volt a gombás szelet.Apának husival,nekünk szejtánnal.Így a gyerkőc sem reklamál,hisz pofára ugyanazt kapja mindenki:)

Hozzávalók:
A szejtánszeleteket szójaszószba pácolom(akár előző este is lehet).A hagymát olivaolajon megdinsztelem,rádobom a gombaszeleteket,fűszerezem (só,bors,petrezselyem,vega-mix,vagy a Dm-ben kapható klare brühe levesporral,amit én mostanában előszeretettel használok).
A szejtánszeleteket olivaolajon hirtelen megsütöm,hogy egy kis kérget kapjanak.Jénai tálba pakolom,ráöntöm a gombát,a atetejére reszelt sajtot szórok és 180°C-os sütőben kb. 20-30 percig sütöm.A végén leveszem a fedőt,hogy a sajt megpiruljon.

1 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

A szejtán nálunk is népszerű, habár inkább rántva.
Tetszik a design-od!!