2009. november 20., péntek

Szejtán brassói


Már nagyon régóta készülök szejtánt készíteni,mert a készen kapható búzahusik igencsak drágák.Lilinortianyu aztán végleg meghozta a kedvem,és nem bántam meg.Először a natúr búzahúst készítettem el a következő módon:
Hozzávalók:
  • 500gr búzasikér
  • víz,fűszerek
A búzasikért egy nagy tálba öntöm,jó alaposan fűszerezem pirospaprikával,klare brühe bio levesporral(DM-ben kapható),borssal,borsikafűvel,majorannával,lestyánnal,tárkonnyal.Ezután eldolgozom kb. 3 pohárnyi meleg vízzel,majd cipókat formázok belőle( kb. 10db-ot).A cipókat állni hagyom minimum 10 percig.Addog egy nagy lábosban vizet melegítek,a vízbe beledobok egy Alnatura zöldségleves kockát(szintén DM).Lobogó vízbe dobom a gombócokat és mikor feljönnek a víz felszínére kihalászom őket.Vékonyra felszeletelem(mert még dagadni fog) és visszarakom még 10 percre a lobogó vízbe.Ezután kihalászom és hülni hagyom.Ez rengeteg husi.Egy részét úgy ahogy volt szeletelve,a másik részét felkockázva bezacskóztam,és beraktam a fagyasztóba.

A brassói aprópecsenyéhez egy adag(kb. 5 vastagabb szelet) szejtánt felkockáztam,és bepácoltam szójaszószba,olivaolajba és majorannába.Ez egy napot állt a hűtőben.
Egy kis olivaolajon megpirítottam 5 nagy gerezd fokhagymát,erre borítottam a szejtánt,még szórtam rá egy kis majorannát,és megsütöttem.A kockákra vágott burgonyát olajban megsütöttem,és hozzákevertem a kész búzahusihoz.Kovászos uborkával ettük.Isteni volt.


1 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

Jól néz ki nagyon!