Sokáig elképzelhetetlen volt számomra,hogy répából készült sütit egyek.A kedvenc balatonfüredi cukrászdánkban a nyári csajos nyaralások alkalmával a barátnőm mindig répatortát evett,én meg csak fintorogtam:).Aztán egyszer elcsábultam,és azonnal rajongója lettem a répatortának.A mai példányt Apukám sütötte,én a legutóbb elfelejtettem fotózni.Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 3-4 db tojás
- 1 bögre darált dió
- 10 dkg mazsola (most aszalt áfonyát tettünk bele)
- kevés tördelt dió a tetejére (ma mogyoró,de készült már mandulával is)
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál méz v. nádcukor
- 1 bögre liszt
- 1dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat összekevertük,tepsibe öntöttük (nálunk kapcsos tortaforma),és a tetejére szórtuk a diót.Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöttük (most kisebb formába tettük,úgyhogy jóval tovább kellett sütni,a tetejét letakartuk sütőpapírral,hogy ne égjen meg,de mikor a hagyományos méretű kapcsos formát használtam,akkor jóval vékonyabb lett a torta,és ezért elég volt a 30-40 perc).Tűpróba!!!
9 megjegyzés:
Én is mostanában készülök répás sütit sütni.A mazsola nekem nem jutott volna eszembe,de fincsi lehet.
ez az egyik kedvenc sutim:) holnap meg is csinalom
Én tavaly ősszel készítettem utoljára, szülinapra. Tényleg nincs répa-íze.
Apukád ilyen nyitott a reform ételekre?
Már régóta akarok répatortát sütni, enni :) A bögre az mekkora nálatok?
Marcsi
Renáta!Szerencsére Apa meg Anya egyre fiatalosabbak és egyre nyitottabbak minden újra:).Marcsi!Kb. 2,5 dl-es a bögre.Majd írj légyszi,hogy ízlett-e?:)
Ez a legegyszerubb repatorta recept, amit eddig lattam, gyorsan el is mentem. Bocs, megnezned, hogy hany g sutopor van egy zacskoban, kb 10-15?
Csak annyit irok, hogy tegnap este 8-ra megsutottem es ma reggel 7-re mar csak a morzsai arvalkodtak a tanyeron... Koszi.
Szia Pelikán!Bocsi,hogy nem válaszoltam,elutaztunk,de látom mégis sikerült megsütnöd a tortát.Nagyon örülök,hogy ízlett:)
Szia Moncsi!
Nagyon jól néz ki ez a répatorta. Megmondom őszintén még soha sem ettem, valahogy én is úgy vagyok vele, mint írtad, hogy fura belegondolni, hogy egy zöldségből készül süti :-)) De asszem majd ráveszem magam. Anno így voltam a rebarbara tortával is :-))
Megjegyzés küldése