Már régóta készültem új kiflireceptet kipróbálni,és amikor Bettyó barátném ódákat zengett Limara kiflireceptjéről nem is vártam tovább.Vagyis egy kicsit mégis,de csak annyit,hogy a hasmenős brutál vírustól szenvedő Marcipánom is ehessen belőle.Először a fehér lisztes verziót készítettem el (persze tönkölylisztből és növényi tejjel),amiért a Férjem teljesen oda volt:)Aztán variáltam rajta.Az eredmény?Marci először akkor ébredt fel,amikor dagasztanom kellett volna a tésztát,úgyhogy csak egy kis gyurmázásra futotta,de a kelesztőtálam bizonyított,és gyönyörű lett a tészta így is (amikor vettem,mondták,hogy nem kell dagasztani,de nem hittem el:).A második ébredés akkor történt,amikor sült a kifli.Naná,hogy tovább benntmaradt.És még így is nagyon finom lett.Kicsit ropogósabb,mint az előző eresztés,de másnapra megpuhult:)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (nálam 25 dkg teljes kiörlésű tönköly,15 dkg fehér tönköly,10 dkg Bl80-as liszt)
- 2 dl növényi tej (nálam most zab)
- 2 ek tejföl
- 2 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
- 4 dkg olvasztott margarin
- 1 tk nádcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 ek búzasikér
A kis betegem imádta:)
update:még finomabb,ha 25dkg fehér tönköly liszttel+25 dkg graham liszttel készítem:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése