2009. március 27., péntek

Bundás zöldség


Ma az egyik kedvenc ebédünket készítettem:bundás zöldséget.Padlizsánból csináltam,de szeretjük cukkiniből,bébirépából,vagy bármilyen más zöldségből.Amikor Marci kisebb volt és nem szerette a rántott dolgokon a panírt (kemény volt Neki),akkor találtam ki ezt a verziót és annyira ízlett nekem is,hogy azóta nagyon sokszor inkább így készítem.
A padlizsánnak az a titka,hogy jóvékony szeletekre vágom (legalábbis én csak így szeretem),besózom.Sűrű palacsintatésztát készítek tk. tönköly lisztből rizstejjel,tojással(elhagyható).Teszek bele fokhagymát,petrezselymet,borsikafüvet,bio fűszersót vagy vegamixet.Habverővel jól összekeverem.Mielőtt beletenném a padlizsánokat lisztbe forgatom,így jobban megtapad rajta a tészta.Belemártom a tésztába és olajban kisütöm.Mi petrezselymes burgonyával és céklával ettük.

Nincsenek megjegyzések: