2010. június 2., szerda

Rakott karfiol



Na ez az az étel,amiről szép fotót nem nagyon lehet készíteni.Vagy legalábbis én nem tudtam.Viszont az íze remek,és ez kárpótol:)
Hozzávalók:
  • 50 dkg karfiol
  • 40 dkg (új)burgonya
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • fetasajt 
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici olivaolaj vagy vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl növényi tejszín v. 3 dl növényi tej
  • fél csokor petrezselyem
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben 5 percig főzöm.Ha újkrumlit használok,akkor annak  is elég 5 perc,ha nem ,akkor a felkockázott burgonyát 15 percig főzöm ugyancsak sós vízben..
A vajat vagy olivaolajat lábosban felmelegítem (felolvasztom).Üvegesre párolom a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát.Meghintem a liszttel ,megpirítom és felöntöm a tejszínnel vagy tejjel.Ha tejszínt használok akkor pici vizet teszek hozzá,hogy nem legyen olyan sűrű.Állandó kevergetés mellett besűrítem,belekeverem az apróra vágott petrezselymet,sóval,borssal ízesítem.(néha a mártásba is teszek mozzarella sajtot,de nem mindig).A karfiolt és a burgonyát hőálló tálba teszem,közé dugom a koktélparit (ha nincs jó a felcikkezett normál méretű paradicsom is),közészórom a feldarabolt fetát (elhagyható),és leöntöm a mártással.Előmelegített 180°C-os sütőben 25 percig sütöm,majd a végén még lehet a tetejére sajtot szórni és visszatolni kicsit a sütőbe.A karfiol mellé néha brokkolit is szoktam tenni.Nagyon jól mutat a sötétzöld brokkoli ebben az ételben.





 

2 megjegyzés:

Bianka írta...

IMÁDOM :)

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.