2010. április 22., csütörtök

Zabos tökfasirt

Tökfasirt
A tavalyi termésből volt még a mélyhűtőben gyalult tök.Ebből készült a mai fasirt.Újburgonyával,uborkasalátával.Hmm.Rájártam délután:)És amint a képen is látszik Puszi kutyának is ízlett az illata:)A hozzávalókhoz sajnos nem tudok pontos mennyiségeket írni,mert csak pakoltam a tálba amennyit gondoltam.
Hozzávalók:

  • zabpehely(kb. 2 marék)
  • gyalult tök (egy fél lehetett)
  • reszelt répa (1 szál)
  • egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma 
  • teljes kiörlésű liszt
  • zsemlemorzsa
  •  fűszerek (friss petrezselyem,borsikafű,alnatura fűszersó,borsikafű,bazsalikom)
  • olivaolaj a sütéshez
A tököt besózom,a zabpelyhet forró vízbe áztatom.Otthagyom őket pihenni.Kis idő múlva egy nagy tálba teszem a zabpelyhet,a kinyomkodott tököt,és a többi hozzávalót.Lisztből és zsemlemorzsából annyit teszek hozzá,hogy formázható masszát kapjak.Vizes kézzel kis pogácsákat formázok belőle,és teflonedényben kevés olajon megsütöm.

Nincsenek megjegyzések: