2010. április 26., hétfő

Vatikáni kenyér


A kenyér szerencsét hoz az egész családnak.Annak pedig,aki süti,teljesíti egy kívánságát.Életedben azonban csak egyszer készítheted el!

Hétfőn kell elkezdeni,addig az ajándékba kapott a konyhában kell tartani.Lényeges,hogy ne tedd hűtőbe a kovászt,sem a készülő tésztát!

Öntsd a kovászt műanyag vagy üvegtálba,és takard le egy konyharuhával!Csak fakanállal érj hozzá,kézzel soha!

Napi teendők:
Hétfő:szórj rá 25 dkg cukrot(ne keverd!)
Kedd:önts rá 2,5 dl forralt majd lehűtött tejet (ne keverd!)
Szerda:önts rá 25 dkg lisztet (ne keverd!)
Csütörtök:most kell összekeverni fakanállal.
Péntek:adj hozzá 25 dkg cukrot,2,5 dl forralt ,majd lehűtött tejet és 25 dkg lisztet.Keverd össze,majd oszd négyfelé.Ebből 3 részt ajándékozz tovább!

Sütés:
A maradék negyed részhez adj 25 dkg lisztet,fél kávéskanál szódabikarbónát,fél csomag sütőport,3 tojást,1 cs. vaníliás cukrot,2.5 dl olajat,fél tábla morzsolt étcsokoládét,1 evőkanál durvára vágott diót,1 cs sót,fél kávéskanál fahéjat,1 marék mazsolát.
Keverd össze,majd sütőpapírral kibélalt tepsiben süsd meg!

Én a szomszéd nénitől kaptam a kovászt.A végeredmény isteni finom,de minden van benne,amit nem kellene ennem:)

1 megjegyzés:

Timi és Blanka írta...

Szerintem is isteni sütemény :-) én pár hónappal ezelőtt csináltam meg, körbejárt a kovász a házban :-))) anno teleszórtam mindenféle finom maggal (hogy legyen íze :-))) nem volt túl nagy bizodalmam, de a végeredmény hála más lett, mint amire számítottam :-))