2010. február 13., szombat

Diós puszedli

Édességmániám van.Sajnos.Viszont időm az nincs .Ezt a sütit pár perc alatt össze lehet dobni,de az eredmény.Mmmmm.Kivül szilárd,belül puha,ragacsos kekszek.Azt hiszem a délután folyamán készítek még egy adagot.Dió helyett mandulával.Vagy esetleg kókusszal.Vagy esetleg vissza is foghatnám magam,és nem kéne tovább hízlalnom a fenekemet;-D
Hozzávalók:

  • 15 dkg+15 fél dió
  • 2 tojásfehérje
  • 1 cspott evőkanál liszt
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 mokkáskanál vanília aroma
A 15 dkg diót aprítógéppel ledarálom.hozzákeverem a lisztet és a cukrot,belereszelem a narancs héját.A tojásfehérjét lágy habbá verem,hozzákeverem a diós lisztes cukorhoz,belekeverem a vaníliaaromát,és kész is a tészta.Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal 15 halmocskát készítek (ha nagyon ragad a tészta a kanalat érdemes vízbe mártani).A tetejére fél diókat biggyesztek és 170 fokos előmelegített sütőben. kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.A tészta még lágy amikor kiveszem,de miközben hül a külseje megszilárdul.

1 megjegyzés:

Ami írta...

Jó kis recept! kipróbálom