2010. január 7., csütörtök

Víz,víz,tiszta víz


A családi karácsonyi ajándék idén a régesrégen vágyott víztisztító!!!!És mióta megvan,csak vigyorgok,ha rá gondolok.IMÁDOM.A történet pedig úgy kezdődött,hogy a kisfiam bőre nagyon problémás.Kb. másfél éve küzdünk vele.Bejártuk már a fél világot.Homeopátia,kineziológia,stb.Kozmetikusként persze rengeteg krémet,fürdetőt,stb.-t kipróbáltunk.Nem lett jobb.Gondoltam egyet,és rendeltem egy zuhanyszűrőt,ami Megköti a klórt és átalakítja ártalmatlan anyaggá, kloriddá; meggátolja a mikroorganizmusok elszaporodását; megköti az ártalmas vagy mérgező fémionokat és baktériumokat,kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl: baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.
És miközben telefonon érdeklődtem kedélyesen elcsevegtünk a vízminőségről a cégvezető vízügyi mérnökkel.Nálunk annyira rossz a víz (nitrátos,és borzalmas az íze is),hogy mikor Marci a pocakomban volt a védőnőnél alá kellett írnom egy papírt,hogy nem adok a babának csapvizet(még forralva sem,és főzéshez sem használhatom) egy éves koráig,mert a nitrát asztmás rohamot okozhat a csacsamőknél,amibe bele is halhatnak.És egy éves koráig ingyen kaptunk babavizet (szénsavasat:-( .Egy éves egy napos korában már nem kaphat asztmás rohamot???Szóval azóta is ásványvízzel főzök,ami egyrészt nem túl olcsó,nem túl környezetbarát (bár 5 literes visszaváltható flaskákban vettem), és elég macerás is.
Summa summárumAttila kérdezte,hogy nem akarunk-e ivóvízszűrőt is.Persze,régóta szeretnék,de az eddig általam ismert márkák megfizethetetlenek.AmitŐ ajánlott lényegesen olcsóbb,de a 2009-es év után sajnos ez sem volt elérhető számunkra.Így kaptunk egy 12 havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget.Naná,hogy kihasználtam.
Coolpex R-50ND típusú vízszűrőnk lett,ami a szennyeződések 95 %-át kiszűri.Kaptunk hozzá egy biokerámia energetizáló egységet is,ami élővé teszi a vizet.
Az eredmény pedig???Marci odatolja a kislépcsőt a csaphoz,és abból iszik,majd kijelenti:"Anyuszi!Nem is tudtam,hogy ilyen finom tiszta vizünk van!".A zöldséglevesnek olyan íze van,mint tavasszal az első friss zöldségekből.És azóta mindenhová itthonról viszek vizet (még a több napos kiruccanásokra is),mert finomabb az ásványvíznél!!!!


4 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nekünk is van, bár a kicsi, csapra felszerelhető fajta. A drágábbat mi sem engedhettük meg. Ebben mondjuk fél évente kell szűrőt cserélni. De még így is jó.
M.

LiliNortianyu írta...

Majd légyszíves számolj be róla,ha változás történt Marcipán bőrénél.Én is évek óta keresem a gyógyírt a Lili bőrére,de semmitől nem gyógyul.Erre meg nem is gondoltam,mint lehetőségre.

Great írta...

mi is karacsonyra kaptunk hordozhatot, csapra szerelhetot,Aquaphor a neve. regota vagytam mar ra en is :)
remeljuk segit Marcipannak. meg amugy is. en mar kivoltam a sok pillepalacktol, amit felhalmoztunk...

Claudia írta...

Szerintem is szuper dolog. Anyuéknak és tesóméknak is van (Bionet.hu-ők ezzel foglalkoznak kb 10-12 éve,) és nagyon szeretik. Mi is tervezzük, hogy beszerzünk egy ilyet. Mi "csak" főzünk vele - kivétel tea, kávé, mert az ásványvízzel, de jó lenne, ha már a főzéshez is a tiszta vizet használhatnánk.