2010. január 11., hétfő

Brokkolikrémleves márványsajtos zsmlekockával

Hozzávalók:
a leveshez
  • egy kis fej brokkoli (én ilyenkor fagyasztottat használok,mert a zöldségesnél kaphatóban sok a vegyszer,ha nincs szezonja)
  • egy póréhagyma
  • 3 újhagyma
  • egy kis doboz kefír (vagy növényi tejszín)

a zsemlekockához

  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg margarin
  • 2 db szikkadt zsemle
A hagymákat felkarikázom,olivaolajon megpárolom.Beledobom a brokkolit (ha friss,akkor természetesen rózsáira szedem).Fűszerezem sóval,fehérborssal kakukkfűvel (én most tettem bele Dm-es bio levesport és nagyon jó ízt adott neki).Amikor megpuhult a brokkoli felengedem kb. 1.2 dl vízzel.Összefőzöm,majd botmixerrel pépesítem.Visszateszem a tűzre,belekeverem a kefírt és egyet rottyantok rajta.

Zsemlekocka :A margarint a márványsajttal összeolvasztom,ráöntöm a felkockázott zsemlére,félreteszem hülni.A sütőt 200°C-ra előmelegítem.Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem a kockákat (szedjük szét,és kockánként pakoljuk a tepsibe),és 6-10 pers alatt aranybarnára sütöm.