a palacsintához:
- 20 dkg liszt(fehér tönköly)
- 1 tojás
- fél dl olaj
- pici só
- 4-5 dl víz
- 4 szelet szejtán ledarálva (búzasikérből készítve )
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika,só,bors
- növényi tejszín
A szejtánból pörköltöt készítek,de több hgagymával és jó sok vízzel.Ha a végén hígnak találom,akkor egy kis kukoricakeményítővel besűrítem.
Kisütöm a palikat,megtöltöm a husival,jénai tálba teszem.A tetejére jó sok szaftot (de nem az egészet) locsolok,mert sokat beszív.180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.Tálaláskor locsolok még rá a maradék szíftból és tejfölt is teszek rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése