2009. október 29., csütörtök

Zakuszkás egytál

Egy vásárlás alkalmával a kedvenc zöldséges néninknél vettünk házi zakuszkát.Itthon eltettem,majd jól elfelejtettem.Most eszembe jutott. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
  • 3 nagy szem burgonya
  • 125 gr rizs
  • 500 gr zakuszka
  • kb. 200 gr gabonagömböc
  • a tetejére mozzarella sajt
A burgonyákat héjában megfőztem,pucoltam,szeleteltem.A rizst megpároltam.Jénai tálba rétegeztem egy sor burgonya,rá gabonagömböc kockák,egy sor rizs,rá a zakuszka.Ezt addig folytattam,amíg volt alapanyag.A tetejére reszelt sajtot szórtam,majd betettem a söütőbe 180-200 °C-on 30 percig sült letakarva,majd kb. 10 percig a fedő levétele után.És iszonyat finom!!!!Marcipán is belapátolta.

2 megjegyzés:

Jade írta...

Nekem ez nagyon tetszik, viszem a receptet ha szabad, mert nalunk minden egytalnak nagy keletje van! Koszi!

Marcipán és Frutti írta...

Judith!Azért van itt,hogy vigyétek:):):)Annyira finom,hogy meglepődtem,mert tényleg csak összedobáltam ami az eszembe jutott,de a végeredmény...Nehéz volt megállnom,hogy a maradékot ne faljam fel vacsira,de ma megyünk el itthonról délelőtt,és nem tudok főzni.Maradékot kell együnk.:)