2009. május 28., csütörtök

Gombafasírt


Ez a recept Anyukától származik,és még a család húsevő férfitagjai is imádják.
Hozzávalók:
  • 2 kg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyem
  • 3 db száraz zsemle
  • 1 db tojás
  • kevés növényi tej a zsemle áztatásához (de lehet vízben is áztatni)
  • só,bors,pirospaprika,zsemlemorzsa,olaj

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd a megmosott és apróra vágott gombát és a petrezselyemzöldet beletesszük, ízesítjuk sóval, borssal és gyakori kevergetés mellett addig pároljuk míg teljesen elfővi a levét.Ezután a zsömléket beáztatjuk és jó alaposan kinyomkodjuk a létől, hozzáadjuk a megpárolt gombát, a reszelt fokhagymát, 1db tojást, 1 kávéskanál őrőlt pirospaprikát, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. Ha nagyon lágy lenne, teszünk hozzá szükség szerint zsemlemorzsát. (jól tapadónak kell lenni, hogy ne essenek szét a gombócok. Amikor kész vannak a gombócok forró olajban hirtelen kisütjük, a többlet mennyiséget le lehet fagyasztani úgy, hogy minden sor közé folpack fóliát teszünk.

1 megjegyzés:

Timi és Blanka írta...

Jól hangzik :-) Bár képzeld terhességem óta nem bírom megenni a gombát. Pedig előtte semmi bajom sem volt vele.
Valami phszichés dolog ez :-)))))

Nagyon ügyes vagy, jó a blog!!!!!