Ez a recept Anyukától származik,és még a család húsevő férfitagjai is imádják.
- 2 kg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cs. petrezselyem
- 3 db száraz zsemle
- 1 db tojás
- kevés növényi tej a zsemle áztatásához (de lehet vízben is áztatni)
- só,bors,pirospaprika,zsemlemorzsa,olaj
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd a megmosott és apróra vágott gombát és a petrezselyemzöldet beletesszük, ízesítjuk sóval, borssal és gyakori kevergetés mellett addig pároljuk míg teljesen elfővi a levét.Ezután a zsömléket beáztatjuk és jó alaposan kinyomkodjuk a létől, hozzáadjuk a megpárolt gombát, a reszelt fokhagymát, 1db tojást, 1 kávéskanál őrőlt pirospaprikát, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. Ha nagyon lágy lenne, teszünk hozzá szükség szerint zsemlemorzsát. (jól tapadónak kell lenni, hogy ne essenek szét a gombócok. Amikor kész vannak a gombócok forró olajban hirtelen kisütjük, a többlet mennyiséget le lehet fagyasztani úgy, hogy minden sor közé folpack fóliát teszünk.
1 megjegyzés:
Jól hangzik :-) Bár képzeld terhességem óta nem bírom megenni a gombát. Pedig előtte semmi bajom sem volt vele.
Valami phszichés dolog ez :-)))))
Nagyon ügyes vagy, jó a blog!!!!!
Megjegyzés küldése