Hozzávalók a tésztához:
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl klangyos víz
- 1/2 kg liszt (fehér tönköly)
- olivaolaj
- kiskanál só
- kiskanál nádcukor
- szárított oregánó
Utána kinyújtom (és közben szitkozódom lelkesen,mert a tészta elég ruganyos,úgyhogy állandóan visszaugrik:)
Hozzávalók a szószhoz:
- 2 db paradicsomkonzerv (csak és kizárólag DeSpar konzervet veszek.Nagyon fincsi és olcsó is.Általában egy db sima,egy db koktélpari konzervezt használok)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- jó sok olivaolaj
- só,bors,friss bazsalikom,friss oregano
A hozzávalókat összefőzöm,a kinyújtott tésztára teszem.A tetejére felszeletelt mozzarellagolyót teszek,megszórom friss bazsalikommal és oreganoval,meglocsolom olivaolajjal.A férjemnek szoktam fekete erdei sonkát tenni a sajt alá.250°C-ra előmelegítem a sütőt.A sütésra több verziót kipróbáltam:ha 250°C-on sütöm 15 percig,a tésztája ropogós,pont ahogy a férjecském szereti.Ha leveszem a sütőt 180-200°c-osra,akkor csak kicsit ropogós,ahogy én szeretem.Ha már eleve csak 180°C-on sütöm,akkor nem ropogós,ahogy a Nagyim szereti:).Légkeveréses programot használok.
Vigyázat!Függőséget okoz.Felhazsnálás előtt kérdezze meg kezelőorvosát,gyógyszerészét!:)
Ebből az adagból két nagy tepsi pizza lesz.Én csak az egyiket zoktam elkészíteni,a másik adag tésztát lefagyasztom.Mikor kiveszem felolvad,picit kel,és már nyújthatom is.Természetesen a szósz felét is lefagyasztom.Az egy tepsi pizzára két zacskó mozzarella kerül.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta
Hmmm ... nagyon guszti, de meg ennék egy szeletet :-))) csak most fogyózom, utána kell néznem bele fér-e az étrendembe :-)
Megjegyzés küldése